rada-vregulyuvala-status-avtodorig-oboronnogo-priznachennya

Рада врегулювала статус автодоріг оборонного призначення

 • 9085 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Верховна Рада врегулювала статус автодоріг оборонного призначення. За відповідний законопроект проголосував 231 народний депутат, передає кореспондент УНН.

Законом встановлюється, що автомобільними дорогами оборонного значення є автомобільні дороги, необхідні для забезпечення оборони і безпеки України, з’єднання військових та інших спеціальних об’єктів, які призначені в умовах воєнного стану для військових перевезень, перевезень, пов’язаних з евакуацією населення, перевезень, пов’язаних з евакуацією вантажів, народногосподарських перевезень.

При цьому зазначається, що з метою забезпечення оборони і безпеки України автомобільні дороги незалежно від форми власності та значення можуть бути віднесені до автомобільних доріг оборонного значення.

В той же час віднесення дороги до оборонного призначення не може бути підставою для обмеження руху по ній, крім випадків її використання в період дії воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР підтримала закон про Фонд енергоефективності у першому читанні

Порядок використання автомобільної дороги оборонного значення та її відновлення, проведення заходів щодо її технічного прикриття в період дії воєнного стану, а також перелік автомобільних доріг оборонного значення затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Українські Національні Новини

Політика