rada-yes-povnistyu-zupinila-sproscheniy-vizoviy-rezhim-z-rosiyeyu

Рада ЄС повністю зупинила спрощений візовий режим з росією

 • 121420 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Рада Європейського Союзу остаточно ухвалила рішення про повне зупинення спрощеного візового режиму з росією. Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву Ради ЄС.

Цитата

"Сьогодні (9 вересня 2022 року – ред.) Рада ухвалила рішення, яке повністю призупиняє дію угоди про спрощення візового режиму між ЄС та росією. Отже, на громадян росії поширюватимуться загальні правила візового кодексу", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Рішення почне діяти з 12 вересня 2022 року. Як зазначили, повне зупинення спрощеного візового режиму з росією поширюється на всі категорії мандрівників, які приїжджають до ЄС на короткий термін. 

Що чекає на росіян: візовий збір зросте з 35 до 80 євро, збільшиться час оформлення візи та посиляться правила видачі багаторазових віз.

Цитата

"Угода про спрощення візового режиму забезпечує привілейований доступ до ЄС громадянам надійних партнерів, з якими ми поділяємо спільні цінності. Своєю неспровокованою та невиправданою агресивною війною, зокрема невибірковими нападами на громадянське населення, росія підірвала цю довіру та розтоптала фундаментальні цінності нашої міжнародної спільноти. Сьогоднішнє рішення є прямим наслідком дій росії та ще одним доказом нашої непохитної прихильності до України та її народу", – зазначив міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан.

Нагадаємо

6 вересня Єврокомісія офіційно запропонувала зупинити дію угоди про спрощення візового режиму з росією та не визнавати російські паспорти, видані на окупованих територіях України.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ЄС повністю зупинила спрощений візовий режим з росією

     • 121420 переглядiв

    Королівський похорон: вже є чіткий план на найближчі 10 днів

     • 205608 переглядiв

    Окупанти виводять військову техніку з Маріуполя - радник мера

     • 193535 переглядiв

    Журнал Time присвятив обкладинку Єлизаветі II

     • 189213 переглядiв

    Молдавська Air Moldova відновлює польоти до москви

     • 140619 переглядiв

    Жителів Київщини попередили про можливі вибухи: чому

     • 160958 переглядiв