rada-yevropi-ne-pidtrimuye-ugorschinu-schodo-ukrayinskogo-zakonu-pro-osvitu-postpred

Рада Європи не підтримує Угорщину щодо українського закону про освіту - постпред

 • 8234 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Заяви угорської сторони щодо питання закону про освіту в Україні не мають підтримки з боку інституцій Ради Європи. Про це у вівторок на нараді послів заявив постійний представник України при РЄ Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

"У Раді Європи дуже виважена позиція з приводу ситуації, що виникла в наших відносинах з Угорщиною стосовно закону про освіту", - повідомив посол.

За його словами, Міністерство освіти та науки України веде і на пряму, і через МЗС активний діалог з Радою Європи з метою залучення її експертизи, знань, порад, для того, щоб знайти вихід з ситуації, яка виникла.

"Цей діалог триває, ми постійно спілкуємося. Угорська сторона просуває свій інтерес і постійно привертає увагу Ради Європи до цієї проблематики, але сказати, що РЄ стала на їхній бік, я не маю жодних підстав", - сказав Кулеба.

"Угорщина порушує ці питання на експертному рівні, але офіційної позиції Ради Європи немає. Рада Європи концентрується на тому, щоби допомогти Угорщині та Україні вийти з цієї ситуації, а не загострити ситуацію", - додав він.

Як повідомляв УНН, Венеційська комісія не підтримала звинувачення Угорщини щодо мовної статті українського закону "Про освіту".

Українські Національні Новини

Політика