rada-za-pivtora-misyatsi-ukhvalila-15-yevrointegratsiynikh-zakoniv

Рада за півтора місяці ухвалила 15 євроінтеграційних законів

 • 12188 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Верховна Рада 9-го скликання за півтора місяці ухвалила 15 євроінтеграційних законів. Про це повідомили у пресслужбі офісу віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби, передає УНН.

"Лише за ці півтора місяці ухвалені 15 євроінтеграційних законів, які засновують якісно нові правила і стандарти у багатьох сферах життя", - вказали в Офісі.

Кожен з цих законів, як зазначається, створений згідно з найкращими європейськими практиками. "Ці закони розробляли різні міністерства у співпраці з нашим Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, щоденною залученістю віцепрем’єра, у постійній роботі з Верховною Радою України (особливо з комітетами з євроінтеграції та у закордонних справах)", - додали в Офісі.

Також там навели топ євроінтеграційних законів, ухвалених лише за перші 50 днів роботи нового уряду:

  • №1230: боротьба з реальними, а не інформаційними фейками, а саме з обсягом контрафакту та підробок, який йде через митний кордон до нашої держави.
  • №1061: безпечні дороги. Він запроваджує механізм аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування, який використовують країни ЄС.
  • №1048: довіра митниці чесному бізнесу та спрощений митний режим для тих, хто має довіру. Нарешті в Україні створений інститут авторизованих економічних операторів.
  • №1046: дозвіл залучати приватний капітал до управління держмайном без приватизації (концесія). Вже скоро очікуємо різке підвищення якості доріг, які будуються, залучення значних приватних інвестицій в українську інфраструктуру (морські та річкові порти, дороги, аеропорти).
  • №1082: запровадження в українському законодавстві положення Конвенції про процедуру спільного транзиту, яку підписали 35 країн Європи. Це - єдині правила декларування та контролю переміщення товарів із використанням спільного ІТ-продукту.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський цього тижня підписав 12 законів.

Українські Національні Новини

Політика