rada-zaboronila-sutsilnu-virubku-yalitsevo-bukovikh-lisiv-u-karpatakh

Рада заборонила суцільну вирубку ялицево-букових лісів у Карпатах

 • 12592 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект щодо заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону. Відповідне рішення підтримали 301 парламентарій, передає кореспондент УНН.

Проект закону 0873 про внесення змін до деяких законів України (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону) спрямований на вдосконалення заходів щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями. Завданням законопроекту є заборона проведення будь-яких суцільних рубок (як головного користування, так і рубок формування та оздоровлення лісів) ялицево-букових деревостанів на гірських схилах. Це дозволить уникнути ситуацій, коли під виглядом проведення санітарних рубок, суцільним методом вирубується значна частина ялице-букових деревостанів. Крім того, законопроект має на меті заборонити проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках.

Нагадаємо, Державне агентство лісових ресурсів України запускає пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків на заготівлю деревини.

Українські Національні Новини

Політика