rada-zaslukhaye-galuschenka-ta-zvit-pro-byudzhet-2020-sprobuye-vidnoviti-robotu-vkks

Рада заслухає Галущенка та звіт про Бюджет-2020, спробує відновити роботу ВККС

 • 12300 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Верховна Рада України на засіданні у п’ятницю, 18 червня, планує заслухати міністра енергетики Германа Галущенко в межах години запитань до уряду, передає УНН з посиланням на порядок денний парламенту.

Деталі

Так, Галущенка хочуть заслухати щодо стану та перспектив розвитку паливно-енергетичного комплексу України та його вплив на тарифну політику уряду.

Окрім того, нардепи мають заслухати звіт про виконання ЗУ "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (проект постанови № 5612), представити який має міністр фінансів Сергій Марченко. Співдоповідачем визначено також голову Рахункової палати України Валерія Пацкана.

До другого читання представлено проект закону № 3711-д щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Документом, серед іншого, визначається порядок формування ВККС, визначається порядок проведення конкурсу та призначення на посаду члена комісії тощо.

Зауважимо, що у порівняльній таблиці до законопроекту міститься 531 поправка і пропозиція. Профільний комітет за результатом розгляду пропонує 192 поправки врахувати, решту – відхилити.

Інші питання

Законопроекти, які планують розглянути в першому читанні:

  • про Уповноваженого з медичних питань;
  • щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель;
  • щодо набуття акціонерним товариством "Державний ощадний банк України" статусу учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;

Законопроекти, які планують розглянути у другому читанні:

  • щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування;
  • про платіжні послуги.

Як повідомляв УНН, напередодні у парламенті під час розгляду проекту закону № 4107 щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення сталася сутичка між народними депутатами за участю представників "Слуги народу" та "ОПЗЖ".

Українські Національні Новини

Політика