rada-zasudila-spriyannya-iranom-zbroyniy-agresiyi-rf-proti-ukrayini-ta-zaklikala-svit-do-sanktsiy

Рада засудила сприяння Іраном збройній агресії рф проти України та закликала світ до санкцій

 • 134097 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Верховна Рада України у середу, 19 жовтня, провела пленарне засідання, на якому засудила сприяння Іраном збройній агресії рф проти України та закликала світову спільноту не виключати санкцій проти країни. Про це у своєму Телеграм повідомив голова підкомітету з питань Регламенту ВР, нардеп від “Слуги народу” Павло Фролов, передає УНН.

Деталі

Так, парламент ухвалив постанову № 8133, якою засудив сприяння Іраном збройній агресії рф проти України.

Народні депутати закликали світове співтовариство невідкладно вжити всіх можливих заходів з метою припинення постачань Іраном озброєнь до росії, а у разі відмови - запровадити дієві санкції проти Ірану, її вищого політичного керівництва та компаній.

Доповнення

18 жовтня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вніс на розгляд Президента України пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Через постачання Ірану зброї росії для ведення війни українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства у Києві.

Кулеба також звернувся до ЄС із закликом ввести санкції проти Ірану за постачання росії зброї.

Іранські офіційні особи спростовують повідомлення про те, що країна відправляє росії зброю, зокрема військові безпілотники, для війни в Україні, називаючи це "неправдою".

Українські Національні Новини

Політика