rada-zatverdila-poryadok-denniy-tretoyi-sesiyi-vru-devyatogo-sklikannya

Рада затвердила порядок денний третьої сесії ВРУ дев’ятого скликання

 • 21130 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови №2835 про порядок денний третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, яким передбачається розгляд законопроекту про ринок сільськогосподарських земель. Відповідне рішення підтримали 246 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, проект постанови передбачає зняття з розгляду законопроектів, які втратили актуальність, зокрема, №0854 щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель, №1101 про внесення змін до Земельного кодексу України щодо заборони відчуження сільськогосподарських земель до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, №1124 про приватизацію та порядок виділення громадянам України на місцевості земельних ділянок земель сільськогосподарського призначення, що перебувають в державній власності та інші.

Також проект постанови передбачає повернення суб’єктам права законодавчої ініціативи законопроекти, що потребують доопрацювання, зокрема №1157 щодо поновлення обов'язковості виплат грошової допомоги ветеранам війни, членам сімей загиблих та особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, №2147 щодо встановлення прожиткового мінімуму на рівень, не нижчий рівня фактичного прожиткового мінімуму, №2403 щодо встановлення прожиткового мінімуму на рівень, не нижчий рівня фактичного прожиткового мінімуму.

Окрім того, проект постанови передбачає низку законопроектів, підготовлених для розгляду на пленарних засіданнях третьої сесії, зокрема, №2178-10 щодо обігу земель сільськогосподарського призначення та №0853 щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками.

Нагадаємо, парламентарі ухвалили в цілому проект постанови про календарний план проведення третьої сесії ВРУ дев’ятого скликання.

Українські Національні Новини

Політика