rada-zaynyalas-posilennyam-vidpovidalnosti-za-povtorne-skoyennya-zlochiniv

Рада зайнялась посиленням відповідальності за повторне скоєння злочинів

 • 10151 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Верховна Рада України схвалила у першому читанні проект закону 8184 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти власності, безпеки руху та експлуатації транспорту, передає кореспондент УНН.

Відповідне рішення підтримали 226 народних депутатів.

"Указаний законопроект розроблено задля невідворотності застосування більш суворого виду кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортними засобами, зокрема, повторне незаконне заволодіння транспортним засобом або за попередньою змовою групою осіб, або поєднанні з насильством, небезпечним для життя, здоров’я потерпілого чи без такого, або з погрозою застосування такого, або вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище, а також вчинення крадіжок, грабежів та розбоїв", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко очікує розгляду у Раді ще трьох подань на нардепів наступного пленарного тижня

Як зазначається у пояснювальній записці, метою законодавчого акта є невідворотність кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом, зокрема передбачення кваліфікаційної ознаки, яка слугуватиме підставою застосування більш суворого виду кримінальної відповідальності при вчиненні такого виду злочину повторно.

Досягнення цієї мети можливе шляхом прийняття цього проекту Закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти власності, безпеки руху та експлуатації транспорту".

Як повідомляв УНН, Верховна Рада не надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності  народного депутата України Сергія Дунаєва.

Українські Національні Новини

Політика