rada-zbirayetsya-nadati-status-uchasnika-boyovikh-diy-postrazhdalim-aktivistam-maydanu

Рада збирається надати статус учасника бойових дій постраждалим активістам Майдану

 • 9021 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Верховна Рада збирається надати статус учасників бойових дій активістам, які отримали тілесні ушкодження під час Революції гідності, що не призвели до інвалідності. За відповідний законопроект у першому читанні проголосував 261 народний депутат, передає кореспондент УНН.

Законопроектом пропонується внести зміни до законодавства, якими передбачається, що особи, які одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), що не призвели до інвалідності, під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (далі — Революція гідності) та включені до відповідного переліку осіб, який затверджується центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я отримують статус учасника бойових дій.

При цьому дія цієї норми не поширюється на працівників міліції, осіб, які проходили службу в правоохоронних органах спеціального призначення, військовослужбовців внутрішніх військ, Збройних сил України та інших військових формувань, які одержали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі) під час виконання службових обов’язків, пов’язаних з подіями Революції гідності.

Порядок надання статусу учасника бойових дій таким особам визначає Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, голова ВР А.Парубій заявив, що подвиг Небесної сотні став фундаментом оновленої держави.

Українські Національні Новини

Політика