rada-zobovyazala-oprilyudnyuvati-informatsiyu-pro-vlasnikiv-minoritarnikh-paketiv-aktsiy-aktsionernikh-tovaristv

Рада зобов'язала оприлюднювати інформацію про власників міноритарних пакетів акцій акціонерних товариств

 • 7509 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Верховна Рада України зобов’язала оприлюднювати інформацію про власників міноритарних пакетів акцій акціонерних товариств. Парламентарі 260 голосами підтримали відповідний законопроект, передає кореспондент УНН.

Ухваленим законопроектом передбачається, що інформація про власників пакетів (10 відсотків і більше) акцій приватних акціонерних товариств та про власників пакетів (5 відсотків і більше) акцій публічних акціонерних товариств подається Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку особою, яка веде облік прав на акції емітента у депозитарній системі України, у строки, порядку та за формою, що встановлені Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР звільнила більшість військових від обов'язку подавати е-декларації

Інформація про власників пакетів (10 відсотків і більше) акцій приватних акціонерних товариств та власників пакетів (5 відсотків і більше) акцій публічних акціонерних товариств є відкритою і оприлюднюється в установленому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку порядку шляхом розміщення у загальнодоступній інформаційній базі даних про ринок цінних паперів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Така інформація обов’язково має містити розмір пакета такого власника із зазначенням відсотка, кількості, типу та/або класу належних такому власнику акцій та відомості про власника із зазначенням імені (найменування) власника, коду згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб -підприємців та громадських формувань (для юридичної особи – резидента) або коду/номера з торговельного, банківського чи судового реєстру, реєстраційного посвідчення місцевого органу влади іноземної держави про реєстрацію юридичної особи (для юридичної особи – нерезидента) власника.

Українські Національні Новини

Політика