rada-zrivnyala-u-pravakh-na-mistsevikh-viborakh-samovisuvantsiv-i-partiytsiv

Рада зрівняла у правах на місцевих виборах самовисуванців і партійців

 • 9980 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Верховна Рада забезпечила рівні можливості для участі у місцевих виборах самовисуванцям і представникам політичних партій. Відповідне рішення підтримали 297 парламентарів, передає кореспондент УНН.

Проект закону №0939 про внесення змін до Закону України "Про місцеві вибори" щодо врегулювання процедури ухвалення рішення партії про участь її місцевих організацій у відповідних місцевих виборах направлений на узгодження положень закону "Про місцеві вибори" у частині рівності прав і можливостей брати участь у виборчому процесі як кандидатів від політичних партій, так і кандидатів, які висуваються шляхом самовисування.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення дасть змогу на законодавчому рівні удосконалити систему взаємовідносин між політичними партіями та виборчими комісіями. Це допоможе представникам політичних партій реалізувати свої виборчі права на відповідних місцевих виборах.

Нагадаємо, заступник міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода запропонував концепцію змін до законодавства про місцеві вибори.

Українські Національні Новини

Політика