rada-zrobila-krok-do-pidvischennya-stipendiy-dityam-sirotam

Рада зробила крок до підвищення стипендій дітям-сиротам

 • 16549 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №2013 про внесення змін до статті 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо підвищення розміру стипендії та щорічної допомоги. Відповідне рішення підтримали 337 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом передбачено внести зміни до статті 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" та встановити виплату стипендії у підвищеному розмірі не менше 150 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу та щорічної грошової допомоги на придбання навчальної літератури дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування.

Так, проектом пропонується дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, крім повного державного забезпечення виплачувати соціальну стипендія в розмірі не меншому 150% розміру прожиткового мінімуму у середньому на одну особу.

Також виплачувати 100% заробітної плати, яка нарахована в період виробничого навчання та виробничої практики. Порядок виплати та розмір стипендії затверджується Кабінетом міністрів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді вирішили надати право дітям-сиротам отримувати житло після 23 років

Також пропонується до завершення навчання виплачувати щорічну допомогу для придбання навчальної літератури в розмірі не меншому трьох місячних соціальних стипендій, яка їм призначена.

Виплата зазначеної допомоги здійснюється протягом 30 днів після початку навчального року за рахунок коштів, що передбачаються для навчальних закладів у відповідних бюджетах.

Нагадаємо, що 2 червня нардепи ухвалили за основу і в цілому законопроект №2494 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмірів державної соціальної підтримки дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, дітей з інвалідністю, малозабезпечених сімей, осіб, які потребують стороннього догляду та інших.

Українські Національні Новини

Політика