rada-zvernulas-do-kongresu-ssha-schodo-viznannya-rf-derzhavoyu-sponsorom-terorizmu

Рада звернулась до Конгресу США щодо визнання рф державою-спонсором тероризму

 • 132705 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Верховна Рада підтримала Звернення до Палати представників та Сенату Конгресу США щодо визнання росії державою-спонсором тероризму. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк, пише УНН.

Цитата

"Верховна Рада України засвідчує свою щиру повагу Палаті представників та Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки та закликає: звернутися, в межах визначених повноважень, до Державного департаменту Сполучених Штатів Америки щодо підготовки відповідного висновку стосовно визнання російської федерації державою-спонсором тероризму; підтримати висновок щодо визнання російської федерації державою-спонсором тероризму", - йдеться в Зверненні.

Деталі

Також Рада закликала Палату представників та Сенат осилювати санкції проти рф та держав, що співпрацюють з нею та підтримують її терористичний режим, зокрема санкціями, передбаченими відповідно до статусу держави-спонсора тероризму, ввести санкції проти урядових та ділових кіл, політичних партій росії, що підтримують війну проти України.

Парламентарі просять визнати незаконні утворення так звані "ЛНР" та "ДНР", а також збройні сили рф терористичними організаціями, зокрема зважаючи на ті звірства, які вони чинили та чинять в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому американці вагаються визнати рф державою-тероризмом та що дасть цей статус? Розповів ексміністр

"Верховна Рада України переконана, що дії російської федерації та її президента володимира путіна стосовно України та її громадян є актами міжнародного тероризму, тобто абсолютно чітко відповідають такому терміну в сенсі, визначеному Державним департаментом Сполучених Штатів Америки, зокрема країна-агресор упродовж останніх восьми років вчиняє в Україні насильницькі дії, які загрожують життю, майну, інфраструктурі, а також мають на меті залякування цивільного населення нашої держави та намір впливати на політику Уряду України шляхом залякування наших громадян, масових
руйнувань, вбивств, викрадень або утримування їх в заручниках", - наголошено в зверненні.

Контекст

В середині квітня Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм американським колегою Джо Байденом.

Після переговорів стало відомо, що український колега просив співрозмовника включити росію до списку держав-спонсорів тероризму.

Такий захід міг би мати цілу низку наслідків, включаючи накладення економічних санкцій на десятки інших країн, які продовжують вести бізнес з росією, заморожування активів Москви в США, включаючи нерухомість, і заборону на експорт різних товарів подвійного призначення.

Українські Національні Новини

Політика