rada-zvernulasya-do-prezidenta-gruziyi-ta-parlamentiv-derzhav-yes-schodo-neobkhidnosti-pomiluvati-saakashvili

Рада звернулася до президента Грузії та парламентів держав-ЄС щодо необхідності помилувати Саакашвілі

 • 423669 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Верховна Рада ухвалила постанову №9491 про Звернення до президента Грузії Саломе Зурабішвілі та парламентів держав - членів Європейського Союзу щодо необхідності здійснити гуманітарний акт та помилувати третього президента Грузії (2004-2013 рр.), громадянина України Міхеіла Ніколозовича Саакашвілі. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, повідомляє УНН.

За його словами, за відповідну постанову проголосували 285 парламентаріїв.

Деталі

Так, український парламент закликає президента Грузії надати уповноваженому ВРУ з прав людини Дмитру Валерійовичу Лубінцю доступ до Міхеіла Саакашвілі, який є громадяном України.

Верховна Рада також звертається до президента Грузії помилувати третього президента Грузії, враховуючи його тяжкий фізичний стан.

Окрім того, українські нардепи звертаються до парламентів держав-членів Європейського Союзу з проханням ухвалити відповідні рішення щодо необхідності здійснення президентом Грузії помилування Саакашвілі, підтвердивши важливість дотримання міжнародних стандартів прав людини.

Нагадаємо

Третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який перебуває в клініці "Вівамед”, вперше з лютого постав перед судом. ЗМІ оприлюднили фото знесиленого Саакашвілі.

Президент України Володимир Зеленський висловив обурення станом ув’язненого Саакашвілі та доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест через знущання з Саакашвілі. 6 липня посол Грузії залишив Київ у відповідь на вимогу керівництва України.

Після кількох місяців суперечок Міністерство юстиції та охорони здоров'я дозволило іноземним лікарям провести медичне обстеження третього президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Українські Національні Новини

Політика