radari-nasa-otrimali-fotografiyi-nebezpechnogo-asteroyida-2014-jo25

Радари NASA отримали фотографії небезпечного астероїда 2014 JO25

 • 22835 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Радарні станції NASA отримали перші фотографії великого астероїда 2014 JO25, який зблизиться із Землею сьогодні вночі і пролетить менш ніж за два мільйони кілометрів від поверхні планети, передає УНН з посиланням на сайт NASA.

За даними NASA, цей астероїд за формою виявився схожий на "гантелю" або "чобіток", що ріднить його з кометою Чурюмова-Герасименка, яку вивчав зонд "Розетта" до вересня минулого року.

Як і комета, це небесне тіло виникло в результаті зіткнення двох менших за розміром астероїдів. Діаметр більшої "півкулі" 2014 JO25 становить 620 метрів, а розміри другої половини поки не визначені.

Як відзначають астрономи, він буде рухатися з рекордно швидкістю для астероїда - близько 33 кілометри на секунду, або 118 тисяч кілометрів на годину. У момент зближення із Землею 2014 JO25 буде добре видно навіть в самі невеликі телескопи за рахунок своєї блискучої поверхні.

Вчені сподіваються, що нові фотографії цього об'єкта, які будуть отримані сьогодні вночі і в наступні два дні за допомогою радарів NASA і 300-метрового радіотелескопу Аресібо в Пуерто-Ріко, допоможуть уточнити розміри 2014 JO25 і розкрити таємниці його походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показало нове фото лабіринту Ночі на Марсі

Українські Національні Новини

Новини Світу