radbez-oon-pidtrimav-kandidaturu-genseka-guterrisha-na-drugiy-termin

Радбез ООН підтримав кандидатуру Генсека Гутерріша на другий термін

 • 13849 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Рада Безпеки ООН підтримала кандидатуру Генерального секретаря Антоніо Гутерріша на другий термін, рекомендуючи Генеральній Асамблеї з 193 членів призначити його ще на п'ять років з 1 січня 2022 року. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Посол ООН в Естонії Свен Юргенсон, президент ради в червні, заявив, що Генеральна Асамблея, ймовірно, зібраться для призначення на посаду 18 червня. Гутерріш висловив подяку членам ради за таке рішення.

Додатково

Гутерріш змінив посаду Пан Гі Муна в січні 2017 року, буквально за кілька тижнів до вступу президента США Дональда Трампа. Значна частина першого терміну Гутерріша була зосереджена на умиротворенні Трампа, який сумнівався у значенні ООН та багатосторонності.

Гутерріш був прем'єр-міністром Португалії з 1995 по 2002 рік, а потім керівником агентства ООН з питань біженців з 2005 по 2015 рік. На посаді генерального секретаря він вболівав за кліматичні дії, вакцини проти COVID-19 для всіх та цифрову співпрацю.

Коли він взяв на себе керівництво ООН, світовий орган намагався припинити війни та вирішити гуманітарні кризи в Сирії та Ємені. Ці конфлікти досі не вирішені, і Гутерріш також зараз стикається з новими надзвичайними ситуаціями в Тіграї в М'янмі та Ефіопії.

Нагадаємо

Генсек ООН заявив, що положення жінок за час пандемії погіршилось.

Українські Національні Новини

Новини Світу