radbez-oon-priynyav-rezolyutsiyu-po-borotbi-z-seksualnim-nasilstvom

Радбез ООН прийняв резолюцію по боротьбі з сексуальним насильством

 • 10333 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Рада Безпеки ООН у вівторок, 23 квітня, прийняв резолюцію по боротьбі з сексуальним насильством в озброєних конфліктах. Про це УНН повідомляє з посиланням на Deutsche Welle.

Рада Безпеки ООН у вівторок, 23 квітня, прийняв запропоновану Німеччиною резолюцію по боротьбі з сексуальним насильством в озброєних конфліктах.

За резолюцію проголосували 13 держав, крім Росії і Китаю.

Постпред Росії при ООН Василь Небензя, пояснюючи позицію РФ при голосуванні, зазначив, що до голосування був висунутий "неконсенсусний текст", що передбачає збільшення "бюрократичних структур".

"Але навіть не намагайтеся виставити нас противниками боротьби з секс-насильством в конфліктах. Наша позиція з даного питання залишається жорсткою і непримиренною. Це зло повинно бути викорінено", - заявив він.

Глава МЗС Німеччини Хайко Мас назвав резолюцію "віхою на шляху до викорінення сексуального насильства в конфліктах", оскільки вона ставить на чільне місце захист жертв.

США, під загрозою заблокувати резолюцію, в останній момент досягли зміни формулювання про репродуктивне і сексуальне здоров'я жертв зґвалтувань.

На думку представників США, це формулювання передбачає підтримку абортів, що неприпустимо для адміністрації Дональда Трампа.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН прийняла резолюцію про боротьбу з фінансуванням тероризму. Одним із співавторів цієї резолюції стала Україна.

Українські Національні Новини

Політика