radbez-oon-zasudzhuie-provedennia-rosiieiu-vyboriv-na-aneksovanykh-chastynakh-ukrainy

Понад 50 країн засудили незаконні вибори РФ на окупованих територіях України

 • 30892 переглядiв

Україна, ще 56 країн і Європейський Союз засудили незаконно організоване голосування на окупованих Росією територіях України

Україна, ще 56 країн і Європейський Союз засудили незаконно організоване голосування на окупованих Росією територіях України в рамках виборів президента Росії, повідомив 15 березня постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, передає УНН.

Деталі

За підсумками засідання Ради безпеки ООН щодо незаконного голосування Кислиця оприлюднив спільну заяву від імені України та десятків інших держав, у якій засудив виборчу кампанію Москви на окупованих територіях.

Проведення виборів на території іншої держави-члена ООН без її згоди є неповагою до принципів суверенітету та територіальної цілісності. Такі вибори не мають чинності згідно з міжнародним правом

йдеться в заяві.

Крім європейських країн, заяву підтримали США, Аргентина, Австралія, Канада, Чилі, Коста-Ріка, Ізраїль, Японія, Ліберія, Маршаллові Острови, Нова Зеландія, Палау, Парагвай, Республіка Корея та Уругвай.

Контекст

15 березня в Росії розпочалося триденне голосування на псевдодемократичних президентських виборах, які, як очікується, дадуть Володимиру Путіну , який перебуває при владі з 1999 року, ще шість років на посаді.

Москва також організовує голосування в окупованому Криму та частині Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України всупереч міжнародному праву.

15.03.24, 22:43 • [views_0]

Лілія Подоляк

Війна