radbez-oon-zasudzhuye-zaboroni-rukhu-taliban-schodo-zhinok-v-afganistani

Радбез ООН засуджує заборони руху "Талібан" щодо жінок в Афганістані

 • 695317 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Учора ввечері, 27 грудня, Рада Безпеки ООН закликала до повної, рівноправної та значущої участі жінок і дівчат в Афганістані, засуджуючи заборону очолюваної Талібаном адміністрації країни на навчання жінок в університетах або роботу в групах гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У заяві рада з 15 членів заявила, що заборона жінкам і дівчатам відвідувати середню школу та університети в Афганістані “представляє дедалі більшу ерозію поваги до прав людини та основних свобод”.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив у вівторок у Twitter, що обмеження є “невиправданим порушенням прав людини і мають бути скасовані”.

Про заборону на навчання в університетах для жінок було оголошено під час засідання Ради Безпеки в Нью-Йорку щодо Афганістану минулого тижня. З березня дівчатам заборонено відвідувати середню школу.

Рада заявила, що заборона на роботу жінок, як гуманітарних працівників “матиме значний і негайний вплив на гуманітарні операції в країні”, включаючи операції ООН.

Нагадаємо

Правителі Талібану в Афганістані у вівторок заборонили навчання в університетах для жінок по всій країні, оскільки жорсткі ісламісти продовжують пригнічувати право жінок на освіту та свободу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    З нового року WhatsApp перестане працювати на низці смартфонів

     • 1000641 переглядiв

    УПЦ (МП) відмовилася перейменуватися попри рішення суду

     • 417476 переглядiв

    США зіткнулися із проблемами у підтримці енергетики України

     • 432239 переглядiв

    Сніжна буря у США: кількість загиблих зросла до 64

     • 782161 переглядiв

    На Донеччині усі котельні,які працювали на газу, вимкнені

     • 331943 переглядiв