radi-proponuyut-viznati-institut-viyskovogo-dukhovenstva-rpts-u-skladi-zs-rf-zlochinnoyu-organizatsiyeyu

Раді пропонують визнати інститут військового духовенства рпц у складі зс рф злочинною організацією

 • 501903 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. На сайті ВР опубліковано проект постанови №9104 «Про визнання інституту військового духовенства РПЦ у складі збройних сил російської федерації та інших воєнізованих формувань міжнародною злочинною організацією», передає УНН.

Деталі

У проекті постави зазначається, що згідно з канонами Православної церкви, військовий священик не може брати до рук зброю з метою виконання бойових завдань. Метою його діяльності є душпастирська мета, допомога. Міжнародне гуманітарне право надає духовному персоналу, який знаходиться при збройних силах, спеціальний статус та захист.

Цитата

«Під егідою здійснення релігійних обрядів та душпастирської роботи в армії рф військове духовенство рпц поширює державну російську ідеологію «русского міра» та бере безпосередню участь у вчиненні злочинів проти мирного населення України, вчинені актів жорстокості і жорстокого поводження, примусового переміщення цивільних осіб на територію держави-агресора, зґвалтування, викрадення дітей, масових страт, інших злочинів, а тому така діяльність не може розцінюватись як реалізація права людини на свободу совісті та захищатись нормами міжнародного гуманітарного права. Представники військового духовенства безпосередньо причетні до реалізації агресивної політики росії на шкоду суверенітету і територіальній цілісності України, до геноциду українського народу, а тому інститут військового духовенства рпц у складі російської армії та інших формувань росії вбачається за необхідне визнати міжнародною злочинною організацією», - обґрунтовується в постанові.

Окрім цього, проєкт пропонує звернутися до урядів і парламентів країн світу визнати інститут військового духовенства рпц у складі збройних сил російської федерації та інших воєнізованих формувань міжнародною злочинною організацією, виходячи із протиправного характеру діяльності його представників на території України;

рекомендувати Офісу Генерального прокурора, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ України фіксувати всі факти вчинення злочинів на території України представниками військового духовенства рпц в складі армії рф та забезпечити досудове розслідування кримінальних правопорушень щодо осіб, підозрюваних у їх вчиненні злочинів на території України, з метою його якісного і оперативного здійснення та передачі відповідних матеріалів в установленому законом порядку до суду;

запропонувати Офісу Генерального прокурора активізувати співпрацю з Міжнародним кримінальним судом щодо розслідування та притягнення до міжнародної кримінальної відповідальності за вчинення воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочинів геноциду військового духовенства рпц у складі збройних сил російської федерації та інших воєнізованих формувань.

Додамо

Священний Синод ПЦУ заявив, що Православна Церква України підтримує необхідність запровадження законодавчої заборони на підпорядкування (афілійованість) релігійних організацій в Україні релігійним об’єднанням в країні-агресорі — російській федерації. Така заборона не стосується свободи релігії та віросповідання, а лише адміністративно-юридичних питань.

Українські Національні Новини

Політика