radi-proponuyut-zbilshiti-shtrafi-za-porushennya-radiatsiynoyi-bezpeki

Раді пропонують збільшити штрафи за порушення радіаційної безпеки

 • 25989 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. У Раді зареєстрували урядовий законопроект №4156 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні порушення та Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за порушення вимог режиму радіаційної безпеки у місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт ВРУ.

Законопроект має на меті посилити відповідальність за порушення вимог режиму радіаційної безпеки. Пропонується визнати кримінальним проступком такі дії, як проникнення у зону відчуження та зону обов’язкового відселення без надання передбаченого законом дозволу або самовільне поселення у них, або знищення, пошкодження чи перенесення знаків радіаційного забруднення або огорожі зазначених зон. Такі дії каратимуться штрафом від 1 тис. до 2,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років.

Окрім того, за законопроектом збільшуються штрафи за переміщення за зону відчуження продуктів харчування рослинного чи тваринного походження, або ж тварин, риби та рослин. Такі дії каратимуться штрафом від 1 тис. до 2,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років.

Нагадаємо, на Рівненщині зламали сайт Вараської міської ради та Національної поліції України звідки поширювалася неправдива інформація про викид радіації з Рівненській АЕС та запровадження режиму НС.

Українські Національні Новини

Політика