radi-rekomenduvali-ukhvaliti-nizku-zakoniv-schodo-zakhistu-ditey

Раді рекомендували ухвалити низку законів щодо захисту дітей

 • 12425 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Парламентський комітет рекомендував Верховній Раді України ухвалити законопроекти щодо можливості проживання дітей-сиріт у прийомних сім’ях та дитбудинках після 18 років та щодо держдопомоги сім’ям з дітьми. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ.

"Комітет рекомендує ВР прийняти в цілому як Закон законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність" № 3594", - йдеться у повідомленні.

Законопроектом передбачається, що прийомні діти та вихованці після досягнення 18-річного віку зможуть за вибором продовжити проживати і виховуватися у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу до закінчення закладу освіт. Тобто не будуть зобов’язані це робити, як це було раніше.

"Також комітет рекомендує прийняти за основу проект закону про внесення змін до ЗУ "Про охорону дитинства" щодо забезпечення дієвого механізму надання державної допомоги сім’ям з дітьми №3124. Передбачається, що під час обчислення середньомісячного сукупного доходу багатодітної сім’ї не включатимуть нараховані соціальні допомоги на дитину", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила за основу урядовий законопроект №3594 про внесення змін до законодавства щодо захисту прав осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність.

Українські Національні Новини

Політика