radi-rekomenduyut-skhvaliti-vikoristannya-tsifrovikh-pasportiv

Раді рекомендують схвалити використання цифрових паспортів

 • 15572 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Комітет з питань цифрової трансформації рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо використання цифрових паспортів. Про це повідомляє УНН з посиланням на інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Комітет з питань цифрової трансформації рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо використання цифрових паспортів.

На засіданні Комітету з питань цифрової трансформації, що відбулося 27 січня, народні депутати розглянули законопроект про внесення змін до Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” №4355.

Деталі

Законопроект дозволить на рівні законодавства використовувати інформацію з паспортів громадянина України у формі картки, для виїзду за кордон та інших документів, які відображені у електронній формі. Це можуть бути всі документи, у яких є інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків або про зареєстроване місце проживання.

Доповнення

Використання цифрових паспортів почали тестувати у додатку “Дія” у березні 2020 року.

У квітні 2020 року уряд схвалив їх використання в додатку "Дія".

Наразі за допомогою е-паспортів можна користуватись перельотами по Україні, відкривати банківські рахунки та проводити касові операції в банках.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Столичних водіїв попередили про ожеледицю на дорогах

     • 19443 переглядiв

    Бронетягач на полігоні на смерть задавив військового

     • 13827 переглядiв