radi-rekomenduyut-ukhvaliti-zakonoproekt-schodo-sotszakhistu-ditey-sirit

Раді рекомендують ухвалити законопроект щодо соцзахисту дітей-сиріт

 • 11468 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Комітет ВР з питань молоді і спорту рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроект щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування , проте не підтримав пропозицію щодо надання їм права вступати в заклади освіти поза конкурсом. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ.

"Члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" (щодо посилення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування) №3862 на засіданні 30 вересня", - йдеться у повідомленні.

Законопроектом пропонується:

- покласти обов’язки зі здійснення плати за комунальні послуги та квартирної плати за житло, закріплене за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, які не мають родичів і яким належить дане житло на праві спільної сумісної власності, на місцеві державні адміністрації за місцезнаходженням житла;

- передбачити право дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на вступ до державних і комунальних закладів освіти усіх рівнів поза конкурсом.

Водночас, пропозиція щодо вступу дітей-сиріт на навчання поза конкурсом не була підтримана комітетом, адже за законодавством в Україні вступ відбувається на конкурсній основі для всіх.

"Рекомендувати ВР прийняти законопроект за основу з вилученням норми стосовно надання дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, права на вступ до державних і комунальних закладів освіти усіх рівнів поза конкурсом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики наполягає на тому, щоб діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування могли отримувати житло від держави після 23 років

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На території Антикорупційного суду стався вибух

     • 14133 переглядiв

    Прем'єр Вірменії: Туреччина стала на шлях геноциду

     • 12495 переглядiв

    Стартап від МХП: прийом ідей до конкурсу MHP Innovation Lab

     • 17406 переглядiв

    В аптеках України вже є перша партія вакцин від грипу

     • 22303 переглядiв