radi-zalishilosya-rozglyanuti-lishe-20-popravok-do-movnogo-zakonu

Раді залишилося розглянути лише 20 поправок до мовного закону

 • 9964 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Народні депутати під час сьогоднішнього засідання Верховної Ради дійшли до розгляду 2065-ї поправки до законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної. Таким чином, із 2080 поправок ВР залишилося розглянути лише 20 поправок. Про це оголосила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко під час засідання, передає кореспондент УНН.

"Шановні колеги, відповідно до регламенту ВР, ми маємо зараз поставити крапку в обговорені поправок. Нам залишилося 20 поправок і, власне, це означає, що завтра, у четвер, ми продовжимо над ними роботу і буквально о 10:30 ВР України може перейти до фінального, остаточного та історичного голосування по закону про функціонування української мови як державної", - сказала Геращенко.

Також, вона зазначила, що сьогодні зупинилися на поправці 2065-й, авторами є Німченко і Шуфрич. І саме з неї завтра розпочнуть розгляд правок.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що закон про функціонування української мови як державної буде ухвалений 25 квітня.

Українські Національні Новини

Політика