radnik-derzhdepu-vidvidav-varshavu-i-obgovoriv-poboyuvannya-cherez-pivnichniy-potik-2

Радник Держдепу відвідав Варшаву і обговорив "побоювання" через "Північний потік - 2"

 • 21884 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Радник Державного департаменту США Дерек Шолль під час свого візиту до Варшави обговорив питання двостороннього співробітництва Сполучених Штатів і Польщі, а також побоювання щодо трубопроводу "Північний потік -2". Про це повідомляється на сайті Держдепу, передає УНН.

Цитата

"На зустрічі радник Держдепу обговорив загальні побоювання з приводу трубопроводу "Північний потік 2", а також просування демократії в Білорусі", - йдеться в заяві.

Деталі

Відзначається, що Шолль зачепив на консультаціях "загальну стурбованість, що стосується трубопроводу" Північний потік - 2".

Він також заявив владі Польщі про необхідність подальшого зміцнення їх демократичних інститутів і захисту свободи засобів масової інформації.

Відзначається, що з емісаром зустрілися заступник міністра закордонних справ республіки Марчін Пшідач, представник уряду Польщі щодо стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський і спікер Сенату Томаш Гродзкій.

Зокрема, Шолль підтримав кооперації зусиль для зміцнення енергетичної безпеки Польщі, а також боротьбу з кліматичною кризою.

Додамо

У Держдепі США заявили, що під час підготовки угоди з Берліном по трубопроводу "Північний потік-2", Вашингтон активно вів переговори з Києвом, і провів більше десятка консультацій.

20 липня американське видання Politico з посиланням на джерела повідомило, що в розпал напружених переговорів з Берліном щодо суперечливого трубопроводу "Північний потік-2" адміністрація Байдена нібито попросила Україну не висловлювати невдоволення і не критикувати угоду. Як стверджувало агентство, чиновники також закликали українців не обговорювати з Конгресом плани США і Німеччини.

21 липня радник Державного департаменту США Дерек Шолль спростував інформацію, опубліковану у виданні Politico, що нібито адміністрація США закликала Україну утриматися від критики "Північного потоку-2".

Українські Національні Новини

Політика