radnik-gubernatora-mikolayivskoyi-oblasti-obitsyav-piti-u-vidstavku-pislya-skandalu-z-fermerami-ale-ne-pishov

Радник губернатора Миколаївської області обіцяв піти у відставку після скандалу з фермерами, але не пішов

 • 12576 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Сьогодні вранці позаштатний радник губернатора Миколаївської області Віталія Кіма з питань боротьби з корупцією Денис Жело повинен був подати у відставку, але цього не зробив. Про це УНН повідомило джерело в місцевій владі.

Деталі

Так, за словами співрозмовника агентства, заява від Жело станом на 16:00 не надходила.

"Можливо вона була подана пізніше", - зазначив співрозмовник.

Нагадаємо, заяву про звільнення Жело зробив після того, як "вліз" у бізнес-конфлікт з фермерами.

"Завтра вранці принесу голові ОДА заяву про звільнення", - повідомив Жело вчора.

Суть конфлікту в тому, що місцеві брати Кащеєви Антон і Олег рік тому вирішили продати фермерам свою компанію "Ерка", але отримавши гроші (близько 400 тис. доларів) повернули потім контроль над компанією в спосіб, який має всі ознаки шахрайства. З'ясування відносин між сторонами в травні закінчилося перестрілкою з постраждалими.

Будучи радником губернатора, Жело активно відстоював позицію Кащеєвих, звинувачуючи в корупції миколаївських правоохоронців і лобіюючи інтереси своїх "підопічних" перед пайовиками, про що повідомив учора в Facebook. На пост Жело відреагував губернатор Кім, заявивши, що "це особиста позиція Дениса, а не позиція його як позаштатного радника" і на цей рахунок у нього є інша інформація. Детальніше тут.

Раніше УНН повідомляв, що Жело похвалився недавно новим BMW. Його попереднє авто згоріло під час передвиборної кампанії, коли Жело обирався до міськради Миколаєва. За збігом обставин, підпал машини був здійснений під камери в місцевому "таксопарку" (Морехідна, 1), до якого на той момент часу мали безпосередній стосунок знову таки брати Кащеєви. Тому по одній з неофіційних версій, Жело міг сам організувати підпалив своєї машини, щоб виграти вибори, але так і не виграв.

Українські Національні Новини

Суспільство