radnik-mera-povidomiv-kudi-okupanti-vivezli-ponad-300-mariupoltsiv

Радник мера повідомив, куди окупанти вивезли понад 300 маріупольців

 • 116848 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Окупанти вивезли понад 300 маріупольців до селища Врангеля на північному сході рф. Про це повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає УНН.

Цитата

"Маріуполь. Знайдено місцезнаходження та встановлено подробиці про 300 маріупольців, що було депортовано до Владивостоку. Людей розселили в селищі Врангеля в будівлі чогось середнього між готелем і гуртожитком. Грошей не видають, то ж можливості вийти на зв’язок банально немає. Речами не забезпечують, годують триразово, про якість мова не йде", - написав Андрющенко.

Деталі

За його словами, документів в людей немає, триває процедура оформлення.

"Обіцяють через два тижні закінчити бюрократичні процедури щодо оформлення і провести подальше переселення в інші містечка. Щодо роботи - виключно з запропонованого. Низькокваліфікований і низькооплачуваний труд. Формально росіяни кажуть про можливість потім у будь-який час відмовитись від статусу “укриття від війни”, але довіри цьому немає. Фактично, наших людей з теплого Приазов'я вивезли за 9,6 тис. кілометрів в дупу світу, де найтепліший місяць серпень з температурою +21 задля чого? Нема слів", - повідомив Андрющенко.

Доповнення

Раніше Андрющенко повідомляв, що 21 квітня до Владивостока росіяни депортували 308 маріупольців, 90 з яких – діти.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП