radnik-prezidenta-rozpoviv-scho-u-planuvanni-napadu-rosiyi-na-ukrayinu-bula-zadiyana-biznes-spilnota-rf

Радник Президента розповів, що у плануванні нападу росії на Україну була задіяна бізнес-спільнота рф

 • 224535 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Війна росії проти України була спланована заздалегідь, а в плануванні агресії міг бути залучений не лише путін та військові, а й бізнес-спільнота росії. Таку думку в коментарі журналістам УНН висловив радник Президента України з економічних питань Олег Устенко. Він підкреслив, що одна з карт, яка розігрувалася росією, – це мати якомога більший вплив на українську економіку.

Цитата

“Одна з карт яка розігрувалася - це мати якомога більший вплив на українську економіку. Десятиріччями було задіяно багато шляхів. Наприклад, в Україну частково заходили інвестиції від рф, частково - з різних офшорних зон.

З офшорних зон вони заходили під виглядом іноземних інвестицій, а по факту могли бути інвестиціями не лише українських олігархів, які реінвестували в Україну, а й росіян, які розуміли, яким чином тут будується політичне життя, економіка, могли купувати політичну підтримку – тобто вони використовували цей канал і заходили сюди активно. І те, що ми бачимо з вами на поверхні - в дійсності може бути лише вершиною айсбергу, по факту може бути і те, що росіяни контролювали набагато більше нашої економіки”, - розповів Устенко.

Особливо такий вплив з боку росії стосувався стратегічних галузей промисловості, зокрема агропромислового комплексу, оборонної промисловості, хімічної тощо.

“Вплив росії на економіку україну особливо стосувався наших стратегічних галузей промисловості і в принципі нашої економічної політики, яка по факту достатньо тривалий період часу здійснювалася таким чином, що вона підігрувала геоекономічним і агресивним геоекономічним інтересам, які були в рф, але просто не були проявлені в той період часу.

Скажімо, політика щодо наших морських перевезень та логістики. Уявіть собі, що вони хотіли все це перетягнути на себе – чому б їм це все треба було стимулювати в Україні? Через різні політичні впливи росія стимулювала окремі напрямки економіки нашої держави і, згідно своїх інтересів, або давали їм розвиватися або ні. І таких напрямків дуже багато”, - резюмував Устенко.

Раніше

Радник Президента України Олег Устенко заявив, що російська сторона із самого початку агресії планувала блокаду українських портів з метою створення продовольчої кризи у світі, щоб якомога сильніше тиснути на Захід.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП