radniki-goliv-ssha-velikoyi-britaniyi-nimechchini-ta-frantsiyi-obgovorili-garantiyi-bezpeki-dlya-ukrayini

Радники голів США, Великої Британії, Німеччини та Франції обговорили гарантії безпеки для України

 • 90469 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном, радником прем’єр-міністра Великої Британії з національної безпеки Стівеном Лавгроувом, радником федерального канцлера Німеччини із зовнішньої політики Єнсом Пльотнером, радником президента Французької Республіки з питань відносин з Україною та росією Ізабель Дюмон та іншими представниками французької сторони. Про це глава ОП повідомив в своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Цитата

"Ми продовжили обговорення питання майбутніх гарантій безпеки для України. Я наголосив, що Україна зацікавлена в отриманні чітких і конкретних гарантій, оскільки зараз ми зіштовхнулися з російською агресією", - написав Єрмак.

Деталі

Також з його слів сторони обговорили ситуацію на фронті. Найскладнішою ситуація залишається на південному сході України, зазначає очільник офісу.

"Окремою темою під час зустрічі була евакуація людей з Маріуполя та "Азовсталі", яку продовжують бомбити росіяни", - повідомив Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сьогодні погоджена евакуація з Маріуполя - радник мера

Сторони також обговорили підготовку нового санкційного пакету проти рф, включно з пропозиціями плану групи Макфола-Єрмака.

Доповнення

5 квітня президент України заявив, що держава поки що не отримала список країн з їхньою підтвердженою згодою про надання гарантій безпеки. Але, вочевидь, різні держави готові надавати різні гарантії.

Українські Національні Новини

Політика