radovan-karadzhich-oskarzhiv-virok-pro-dovichne-uvyaznennya

Радован Караджич оскаржив вирок про довічне ув'язнення

 • 8186 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Колишній лідер боснійських сербів Радован Караджич подав апеляцію на рішення суду ООН про збільшення терміну його ув'язнення до довічного за військові злочини, повідомляє УНН з посиланням на AFP.

“Президент Радован Караджич цим оскаржує... вирок про засудження до довічного ув’язнення”, — йдеться в офіційному повідомленні, поданому його адвокатом Пітером Робінсоном та оприлюдненим судом.

Нагадаємо, 20 березня суд в Гаазі підтримав рішення Міжнародного кримінального трибуналу від 2016 року, яким Карджич був визнаний винним у низці злочинів. Зокрема, його визнали винним у геноциді, військових злочинах і злочинах проти людяності. Суд визнав його відповідальним за організацію масового вбивства мусульман у Сребрениці в 1995 році. Караджич також визнаний винним в організації нападів на мирних жителів і у вбивствах в ході облоги міста Сараєво, захоплення співробітників ООН в заручники. Крім цього, суд збільшив термін покарання з сорока років до довічного ув’язнення. Суд заявив, що початковий термін тюремного ув’язнення недооцінив “явний масштаб і систематичну жорстокість” його злочинів.

В даний момент суд повинен вирішити чи розглядати апеляційну скаргу, адже рішення від 20 березня мало бути остаточним.

Українські Національні Новини

Новини Світу