radu-rosiya-nato-mozhut-provesti-do-kintsya-lipnya

Раду Росія - НАТО можуть провести до кінця липня

 • 10790 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. НАТО пропонує Росії провести засідання Ради Росія-НАТО до кінця липня. Про це, як передає ТАСС, заявив генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг на прес-конференції за підсумками першого робочого засідання міністрів оборони альянсу, передає УНН.

"Ми просили Росію провести брифінг щодо навчань "Захід" в рамках РРН. І ми хочемо запланувати засідання РРН до літніх канікул. Ми запропонували Росії дату, можливо, Росія погодиться, і у нас пройде скоро засідання РРН", - цитує Й.Столтенберга видання.

За словами генсека, питання про навчання "Захід-2017" піднімався на засіданні міністрів оборони. "Це великі навчання, ми говоримо про активізацію військової діяльності поблизу кордонів НАТО. Кожна країна має право проводити навчання, але важливо, щоб це було зроблено в відкритості і у передбачуваній манері", - зазначив Й.Столтенберг.

"Потрібно повідомлення на міжнародному рівні, необхідні спостерігачі, якщо велика кількість військ задіюється. Очікуємо, що Росія дотримуватиметься міжнародних зобов'язань. НАТО забезпечує транспарентність, ми не повторюємо в повній мірі те, що робить Росія, але ми реагуємо", - підкреслив генсек НАТО.

Останнє засідання Ради Росія-НАТО на рівні послів відбулося 30 березня цього року.

Також Й.Столтенберг повідомив, що в НАТО не планують зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим під час його візиту в Брюссель 11-12 липня.

"Я зустрічався з міністром Лавровим не раз, але у нас поки немає планів зустрічатися з ним під час його візиту в Брюссель" - генсек НАТО.

Раніше повідомлялося що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відвідає з робочим візитом Бельгію, 11 липня.

Нагадаємо, що останнє засідання Ради Росія-НАТО на рівні послів відбулося 30 березня цього року.

Українські Національні Новини

Політика