radutskiy-porivnyav-grip-a-z-covid-19

Радуцький порівняв грип А з COVID-19

 • 14731 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Голова парламентського комітету із питань здоров’я нації, народний депутат від фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький не бачить особливої різниці між грипом А та новим коронавірусом, окрім того, що від грипу є вакцина, а від коронавірусу – ще ні. Про це він розповів під час ранкового пленарного засідання, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день ми маємо знати тільки одне, що статистика коронавірусу не сильно відрізняється від статистики грипу типу А: єдина різниця, що від грипу типу А – є вакцина, від коронавірусу – її нема. Декілька країн заявили, що вони вже напоготові, і найближчим часом вакцина буде. Уряд доповів сьогодні зранку, що все що необхідно за дорученням Ради національної безпеки і оперативного штабу по боротьбі з розповсюдженням коронавірусу - усе підготовлено", - розповів Радуцький.

Він також зазначив, що попри політичні та неполітичні заяви про поширення COVID-19, вірус все ж таки наближається до українських кордонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 90 тисяч осіб

"Перше, що хотів би сказати, на сьогоднішній день в світі зареєстровано більше 90 тисяч захворівших, на жаль, потрошки центр переміщується до наших кордонів і вже є захвореня на коронавірус у країнах, що мають прямі кордони з Україною. На сьогоднішній день, для боротьби з можливим проникненням інфекції у країну підготовлено 2500 спеціалізованих палат для людей, які в першу чергу будуть госпіталізовані, якщо в них буде виявлено вірус", - сказав Радуцький.

Голова комітету підкреслив, що медпрацівники готові: підготовлені лікарі сімейної медицини, що прослухали спеціальні тренінги, а також лікарі-епідеміологи - у разі підтвердження випадків в Україні.

"На ранок підтверджених випадків не було, але тести проводяться постійно і ми маємо бути готові до того, що вірус може бути і у нас", - резюмував він.

Нагадаємо, що в Україні за даними на ранок 3 березня не зафіксовано жодного випадку нового коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв УНН, у межах посилених заходів для недопущення занесення в Україну коронавірусної інфекції фахівці на українському кордоні провели скринінг понад пів мільйона осіб.

На вихідних на кордоні з Польщею виявили двох людей із температурою.

Станом на 2 березня в Україні чекали результати тестів на коронавірус чотирьох людей.

Українські Національні Новини

Політика