raketni-ataki-rf-po-ukrayini-rozpochato-kilka-kriminalnikh-provadzhen-za-faktom-poshkodzhen-kritichnoyi-infrastrukturi

Ракетні атаки рф по Україні: розпочато кілька кримінальних проваджень за фактом пошкоджень критичної інфраструктури

 • 638869 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Офіс Генерального прокурора розпочав низку кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), викликані останніми атаками росії по території України, внаслідок чого було пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури, передає УНН.

Запоріжжя

Слідчі розпочали провадження щодо чергового масованого обстрілу країною-агресором, внаслідок чого пошкоджено інфраструктуру Запоріжжя.

За даними слідства, вночі 10 грудня 2023 року окупанти атакували безпілотниками об‘єкти інфраструктури у Запоріжжі. За попередньою інформацією, ворог застосував дрони-камікадзе.

Також вранці військовослужбовці країни-агресора нанесли по обласному центру щонайменше 10 ракетних ударів по об’єктах інфраструктури. За попередніми даними, ворогом застосовано ракети ЗРК “С-300”.

Повідомляється, що внаслідок масованих обстрілів частково зруйновані приміщення підприємств, а також прилегла до них територія.

Хмельниччина

Відкрито провадження за фактом ворожої атаки на критичну інфраструктуру Хмельницької області. Вночі 10 лютого 2023 року в Шепетівському районі безпілотник окупантів уразив об'єкт енергетичної інфраструктури. А вранці збройні сили рф нанесли ракетний удар по об’єкту енергозабезпечення в м. Хмельницькому. Внаслідок обстрілу розпочалась пожежа, яка наразі ліквідована. Постраждалих немає.

Дніпропетровщина

За процесуального керівництва Криворізької східної окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом ракетного обстрілу одного із енергетичних об’єктів Криворізького району Дніпропетровщини, який було здійснено в ніч на 10 лютого 2023 року військовослужбовцями рф.

Через ворожу атаку поранено двох працівників підприємства.

Харківщина

Наразі правоохоронці фіксують наслідки масованого ракетного обстрілу по об’єктах критичної інфраструктури і на Харківщині.

За фактом порушення законів війни розпочато досудове розслідування. Так, за даними слідства, 10 лютого близько 04:00 російські військові завдали масований ракетний удар по Харкову та Харківській області. Пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури.

Зафіксовано ворожий удар по Слобідському району Харкова. Одна з ракет влучила на територію складських приміщень, пошкоджено автомобіль. Паливна частина ракети впала на територію приватного підприємства.

За попередньою інформацією, ворог випустив по Харківщині ракети типу С-300 з території Бєлгородської області рф.

Доповнення

росія вночі та зранку здійснила ракетні атаки по території України. Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний повідомив, що зранку Силами і засобами Збройних Сил України та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету з 71 та 5 дронів.

В Міненерго заявили, що окупанти влучили в об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Наразі запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах.

Водночас, в Укренерго зазначили, що енергосистема України зазнала сьогодні 14-го масованого ракетного удару та вночі – 16-ї атаки ворожими БПЛА. Основною ціллю росії знову були електростанції та об’єкти високовольної мережі. Географія уражень – східні, західні і південні регіони України.

Президент Володимир Зеленський у зверненні повідомив, що, на жаль, внаслідок останніх атак країни-агресора є жертви серед населення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП