rakhunki-zaporizhzhyaoblenergo-areshtovani-energozabezpechennya-regionu-pid-zagrozoyu

Рахунки "Запоріжжяобленерго" арештовані, енергозабезпечення регіону – під загрозою

 • 12659 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Через неплатежі "Запорізького титаномагнієвого комбінату" за спожиту електроенергію рахунки ПАТ "Запоріжжяобленерго" арештовані, що позбавляє енергокомпанію можливості фінансувати аварійно-відновлювальні роботи та ставить під загрозу енергозабезпечення усього Запорізького регіону. Про це повідомляє прес-служба "Запоріжжяобленерго", передає УНН.

"ТОВ "ЗТМК" залишається найбільшим нашим боржником. Лише протягом минулого 2018 року комбінат недоплатив за спожиту електроенергію 186 млн грн. Загальна ж сума його боргу на сьогодні становить 778 млн грн – без урахування штрафних санкцій. При цьому менеджмент підприємства зайняв деструктивну позицію, відверто ігноруючи вимоги чинного законодавства в частині своєчасної та у повному обсязі оплати за спожиту електроенергію", - заявив заступник генерального директора ПАТ "Запоріжжяобленерго" Михайло Гаврилов.

Гаврилов додав, що за підсумками минулого року "Запоріжжяобленерго" недоплатили в "Енергоринок" 159 млн грн. Якщо порівняти недоплату "Запоріжжяобленерго" ЗТМК за цей самий період (186 млн грн), стає очевидним, що, якби не цей споживач, то компанія за результатами 2018 року розрахувалася б із "Енергоринком" у повному обсязі. Якби комбінат погасив всю свою заборгованість за спожиту електроенергію, ПАТ "Запоріжжяобленерго" у повному обсязі розрахувалося б із боргами перед "Енергоринком" (на сьогодні ця сума без урахування штрафних санкцій становить 717 млн грн - ред.), та ще понад 60 млн грн залишилося.

Нагадаємо, глава Запорізької ОДА Костянтин Бриль анонсував звернення в правоохоронні органи для забезпечення доступу на Запорізький титано-магнієвий комбінат співробітникам “Запоріжжяобленерго”. Енергетична компанія вимагає обмежити доступ електроенергії на комбінат через його борги.

Українські Національні Новини

Економіка