rakhunkova-palata-plan-vidatkiv-zagalnogo-fondu-derzhbyudzhetu-za-pershe-pivrichchya-ne-vikonaniy-na-42-7-mlrd-grn

Рахункова палата: план видатків загального фонду держбюджету за перше півріччя не виконаний на 42,7 млрд грн

 • 6633 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. За січень-червень 2019 року план видатків загального фонду державного бюджету не виконаний на 42,7 млрд грн. Найбільше не проведені у запланованих обсягах видатки на обслуговування державного боргу, надання трансфертів місцевим бюджетам і за бюджетними програмами, головними розпорядниками яких є чотири міністерства. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи виконання Державного бюджету України у першому півріччі 2019 року за наявною звітністю Державної казначейської служби України, передає УНН.

Валерій Пацкан зауважив, що загальний фонд державного бюджету у січні–червні цього року виконано з дефіцитом у сумі 8,7 млрд грн. Хоча передбачалося - 23 млрд грн. Виконання державного бюджету з меншим дефіцитом зумовлене тим, що не був виконаний план видатків на 42,7 млрд грн (у першому кварталі – на 21,1 млрд грн), або 8,5 %.

Він також відзначив, що попри зростання економіки план доходів загального фонду не виконано на 28 млрд грн (у першому кварталі – на 16 млрд грн), або 5,9 %. 

Не виконано план надходжень ПДВ з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування – на 9,8 млрд грн (21,9 %). Акцизний податок з вироблених в Україні тютюну і тютюнових виробів не виконаний на 8,8 млрд грн (33,5%), і все через завищення плану надходжень цього податку (при зростанні ставок податку на 20 % плановий показник перевищує надходження за відповідний період попереднього року в 1,7 раза).

Як повідомляв УНН, рахункова палата повідомила, хто найменш ефективно використовує держкошти

Українські Національні Новини

Економіка