rakhunkova-palata-viyavila-nestachu-u-vidrakhuvannyakh-do-derzhbyudzhetu-vid-upravlinnya-derzhpidpriyemstvami

Рахункова палата виявила нестачу у відрахуваннях до Держбюджету від управління держпідприємствами

 • 25160 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Результати аудиту ефективності управління Фондом державного майна корпоративними правами держави свідчать про суттєву різницю між орієнтовними прибутками підприємств та надходженями до Дербюджету. Мова йде про понад 285 млн гривень. Про це йдеться у звіті членів Рахункової палати, який є у розпорядженні УНН.

У звіті вказується, що загальна сума порушень щодо сплати господарськими товариствами (у корпоративних правах яких є державна частка) сум дивідендів/частини чистого прибутку до Державного бюджету України становить 419 824,3 тис. гривень.

"Протягом 2019 року Фондом державного майна України, як уповноваженим органом управління об’єктами державної власності, не виконано вимоги пункту 22 частини першої статті 6 Закону України від 21 вересня 2006 року №185 "Про управління об'єктами державної власності" та не забезпечено відповідно до встановленого Кабінетом Міністрів України порядку відрахування до Державного бюджету України частини прибутку (доходу) господарськими товариствами, управління корпоративними правами у статутних капіталах яких здійснює Фонд. За орієнтовним розрахунком, загальна різниця між фактично отриманими у 2019 році Державним бюджетом України доходами, корпоративне управління в яких здійснювалося Фондом, та сумами дивідендів/частини чистого прибутку за результатами їх фінансово-господарської діяльності у 2018 році, які підлягали сплаті (…), становить 285 543,3 тис. гривень", - йдеться у звіті.

Зокрема, вказується, що ФДМУ не вказав причини несплати відрахувань AT "Запорізькій виробничий алюмінієвий комбітат".

"За орієнтовним розрахунком, сума несплати AT "Запорізькій виробничий алюмінієвий комбітат" у 2019 році до Державного бюджету України дивідендів/частини чистого прибутку за результатами фінансово-господарської діяльності у 2018 році становить 2 163,1 тис. гривень", - вказано у звіті.

Також вказується, ПрАТ "Президент-Готель" та AT "Турбоатом", станом на початок липня 2020 року, також не забезпечили сплату відрахувань у розмірі 8,085 млн грн та 118,12 млн гривень. Тобто Державним бюджетом України не отримано доходів на суму у понад 126,2 млн гривень.

"За орієнтовним розрахунком сума недоплати ПАТ "Науково-технічний комплекс "Електронприлад" протягом І півріччя 2020 року до Державного бюджету України (…) становить З 594,2 тис. гривень",- вказано у результатах аудиту.

Вказується також на недотримання внесків ще від низки підприємств.

Як повідомлялося раніше в УНН, загальний фонд Держбюджету у першому півріччі не виконаний на 51 млрд грн - Пацкан.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Синоптики дали прогноз погоди на завтра

     • 12180 переглядiв

    Нафтогаз розпочав реконструкцію газосховищ

     • 12351 переглядiв

    У ЗСУ за добу виявили 35 нових випадків COVID-19

     • 10362 переглядiв