ramshtayn-5-reznikov-povidomiv-scho-norvegiya-nadast-raketi-hellfire

"Рамштайн-5": Резніков повідомив, що Норвегія надасть ракети Hellfire

 • 184050 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Норвегія надасть ракети Hellfire та прилади нічного бачення для армії України, пише УНН.

Цитата

"Ще одна гарна новина з "Рамштайн-5": Норвегія надасть ракети Hellfire та прилади нічного бачення для армії України. Це дуже допоможе нам у боротьбі з російськими загарбниками", - написав Резніков у Twitter, подякувавши при цьому Міноборони Норвегії та голові МО країни Бйорну Арільду Граму.

Раніше

8 вересня США оголосили під час засідання "Рамштайн-5", що нададуть Україні новий пакет безпекової допомоги на 675 млн дол. Міністр оборони України Олексій Резніков подякував США за це та перечислив, що туди зокрема увійде.

Доповнення

Формат контактної групи з оборони України було ініційовано у квітні США. Перша зустріч відбулася у німецькому Рамштайні наприкінці квітня. П'яте засідання контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбувається 8 вересня у Німеччині.

Попереднє засідання в форматі "Рамштайн" відбулось наприкінці липня. В ньому взяло участь більше ніж 50 країн. Тоді учасники зустрічі обговорили збільшення оборонної допомоги Україні а також забезпечення її "оборони та здатності себе захистити в більш довгостроковій перспективі", сказали в Пентагоні.

Сьогоднішнє засідання контактної групи з питань оборони України стане сигналом для президента росії володимира путіна про те, що країни світу готові підтримувати Україну в довгостроковій перспективі, повідомили високопосадовці оборонного відомства США.

Українські Національні Новини

Політика