ramshtayn-9-za-uchastyu-reznikova-startuvav-u-bryusseli-pershi-zayavi

"Рамштайн-9" за участю Резнікова стартував у Брюсселі: перші заяви

 • 1417080 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Міністр оборони США Ллойд Остін відкрив чергове засідання контактної групи з питань оборони України, або, як його називають, засідання у форматі "Рамштайн", сьогодні, 14 лютого, у Брюсселі, повідомляє УНН.

Цитата

"Ми зібралися, щоб підтвердити нашу підтримку... суверенної України", - сказав Остін на відкритті зустрічі.

"Контактна група прийняла рішення, що ми будемо давати довготривалу підтримку боротьбі України за свою свободу, допомагати у контрнаступі, і ми робитимемо це із єдністю, надаватимемо ту підтримку, яку обіцяли Україні. Ми надаватимемо наші озброєння уже підготовленим українським військовим, щоб вони могли бути успішними", - зауважив міністр оборони США.

"На цих зустрічах ми досі бачимо незламну рішучість підтримувати Україну з боку країн усього світу. Це свідчить про нашу єдність,.. ми працюємо в одному напрямку з одними цінностями... Разом ми надали Україні допомогу на суму близько 50 мільярдів", - зазначив голова Пентагону.

Він перечислив допомогу.

"США, ФРН та Нідерланди працюють над тим, щоб надати Україні системи Patriot, Франція та Італія надають системи SAMP/T, Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія і Нідерланди разом надаватимуть Україні танки Leopard, - сказав Остін. - І для того, щоб Україна була міцнішою, Україна отримає від США і Чехії танки, на додаток до уже отриманих від Польщі Т-72".

При цьому, з його слів, також ще з кількома країнами йде робота щодо постачання боєприпасів, ведеться навчання українських військових.

"Але треба ще багато чого зробити, треба посилити нашу зосередженість на цьому. Тому що Україна потребує нашої ключової допомоги у цей ключовий момент у цій війні", - наголосив голова Пентагону.

Він нагадав, що Президент України наголошував, що потрібно посилити постачання боєприпасів.

При цьому Остін привітав представників України на зустрічі, зокрема голову Міноборони Олексія Резнікова.

"Радий, що ви з нами, ваші виступи теж допоможуть нам краще сформувати свою допомогу", - зазначив голова Пентагону.

Він також зауважив, що "наша мета надавати не лише техніку, але й надавати оборонні можливості".

"Ми будемо говорити, як синхронізувати, об'єднувати нашу підтримку, щоб в України були можливості вистояти, боротися далі. І також ми чуємо про навчання, які ведуться у Європі, про напрямки роботи, які допоможуть Україні протягом довгого часу. Ну і також буде вестися розмова про те, щоби забезпечити звітність (...) Ми дбаємо про те, щоб техніка потрапила на поле бою", - зазначив міністр оборони США.

"кремль все ще вважає, що може нас переважити, але ми об'єднані як ніколи раніше. Це неодмінно допоможе Україні зберігати свої успіхи протягом наступних тижнів", - сказав Остін.

Доповнення

Цей "Рамштайн" уже назвали "авіаційним", адже серед пріоритетів для обговорення українською стороною захист українського неба, у тому числі – через залучення авіаційної платформи.

На засіданні присутній міністр оборони України Олексій Резніков.

Українські Національні Новини

Політика