rankoviy-obstril-ukrayini-yaki-tochki-na-karti-postrazhdali-vid-raket-okupantiv

Ранковий обстріл України: які точки на карті постраждали від ракет окупантів

 • 2760417 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Ніч з 4 на 5 травня в Україні пройшла під три масові сирени повітряної тривоги. Окупанти обстріляли Київ, та декілька областей. Здійнялися пожежі. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Деталі

О 5-тій ранку в Україні почала роздаватися повітряна тривога. Спочатку "червоними областями" на карті повітряних тривог стала східна Україна, а за півгодини червоною стала вся карта, окрім тимчасово окупованих територій (АРК Крим та Херсонська область).

Київ та Київська область

Найбільше, 5 "прильотів", зафіксовано у столиці України. Як повідомив мер міста Віталій Кличко, ракети поцілили у Дарницькому та Дніпровському районах. Здійнялася велика пожежа. Відповідні служби майже відразу працювали на місці. За попередньою інформацією загиблих немає. Одна людина була госпіталізована. 

Згодом Генштаб ЗСУ проінформував, що ворог завдав авіаударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури Києва.

Пізніше радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко повідомив, що удари наносилися по обʼєктам Укрзалізниці.

Міського голова Броварів Ігор Сапожко повідомив, що недалеко від громади міста Краматорськ ворог здійснив обстріл.

Як повідомила Київська ОВА, зранку над Обухівським районом силами ППО збита ворожа ракета. Попередньо - жертв та руйнацій немає.

Миколаївська область

В Миколаєві повідомили про вибухи. Речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук повідомив про збиття двох ракет над небом Миколаївської області.

Одеська область

Згодом повідомлення про звуки вибухів повідомили і на Півдні України, в Одесі. За словами речника Одеської військової адміністрації Сергія Братчука, ніч в місті та області пройшла сплкійно. Звуки, які могли чути жителі області доносилися із сусідньої Миколаївщини.

Донецька область

Було обстріляно кілька міст Донецької області. У тому числі й Слов'янськ. У місті ракети прилетіли до нежитлового сектора. Тому жертв та руйнувань немає.

Міський голова Краматорська Олександр Гончаренко повідомив про нічний авіаприліт у місті. За попередньою інформацією без жертв, але серйозні пошкодження на двох підприємствах міста. Здійнялася пожежа.

Речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що окупанти вночі обстріляли місто Дружківка Донецької області. Багато зруйнованих будинків. Щонайменше одна людина загинула та одна поранена. 

Дніпропетровська область

Голова Дніпропетровської ОВА (ОДА) Валентин Резніченко повідомив про обстріли в області. Вночі окупанти обстріляли Зеленодольську громаду Криворізького району. Є руйнування житлових будинків у двох селах. Інформацію про постраждалих уточнюють.

Харківська область

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські окупанти застосували фосфорні боєприпаси у районі населеного пункту Черкаські Тишки, що на Херсонщині. Інформація про постраждалих наразі відсутня.

Нагадаємо

Імовірність ракетних атак ворога залишається високою. Не ігноруйте сигнілів повітряної тривоги та спускайтеся в укриття.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП