rannimi-zernovimi-zasiyali-vzhe-32-tisyach-ga

Ранніми зерновими засіяли вже 32 тисяч га

 • 10699 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. В Україні у рамках посівної кампанії посіяли вже 32 тис. га. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій під час круглого столу, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

"Цього року завдяки сприятливим погодним умовам посівна кампанія розпочалася рівно на місяць раніше, ніж минулого року. Станом на 5 березня, вже посіяно 32 тис. га", - повідомила прес-служба за посиланням на слова Топчія.

За його словами, ранні польові роботи і раннє відновлення вегетації прогнозують гарні перспективи на нинішній аграрний рік.

Крім того, в Україні продовжується підживлення озимих культур. За даними міністерства, станом на сьогодні здійснено підживлення на близько 4 млн га.

"Так, на сьогодні підживлення здійснено на площі близько 4 млн га (53-54% від посіяного). Водночас, в деяких областях озимі культури ще знаходяться під снігом, тому підживлення там буде виконано пізніше", - додали у Мінагрополітики.

Нагадаємо, в областях України розпочали посів ранніх ярих зернових культур.

Як повідомляв УНН, за прогнозами Мінагрополітики, експорт зернових цього маркетингового року, за прогнозами Міністерства аграрної політики, складе 49 млн тонн.

Українські Національні Новини

Економіка