raptom-ne-zakhoplyat-situatsiya-v-syevyerodonetsku-nebezpechna-ale-kontrolovana-kazhe-genshtab

«Раптом - не захоплять»: ситуація в Сєвєродонецьку небезпечна, але контрольована, каже Генштаб

 • 161662 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Наразі у Сєвєродонецьку тривають запеклі бої, неможливо точно сказати, скільки території тимчасово контролює противник. Про це на брифінгу в четвер сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає кореспондент УНН.

Цитата

«На даний час у Северодонецьку тривають запеклі бої. Якщо казати, що 80% (міста), або 60% контролюються противником – неможливо таке сказати. Тому що, наприклад, на кінець вчорашньої доби ситуація була одна, вночі наші підрозділи провели активні дії і частину кварталу взяли під свій контроль», - сказав Громов.

Деталі

Він зазначив, що не може дати оцінку у відсотках - ситуація напружена, йдуть запеклі бої.

«Стосовно відходу наших військ – на даний час таке завдання перед підрозділами, які безпосередньо займаються обороною Северодонецька, не стоїть. Підрозділи будуть виконувати завдання всім наявним складом і засобами за наявним ресурсом», - каже представник Генштабу.

На питання про те, наскільки небезпечним буде, якщо місто «раптом захоплять» Громов відповів:

«Раптом вони не захоплять. Небезпека існує, звичайно, це один з ключових моментів. У випадку захоплення Северодонецька ми будемо вимушені вести оборону по берегу річки. Будемо вести бій також з міської забудови. Небезпека є… На даний час ситуація небезпечна, але контрольована».

Нагадаємо

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай раніше повідомляв, що більша частина Сєвєродонецька контролюється росіянами. Місто не оточене і передумов для цього немає.

Українські Національні Новини

Суспільство