rartygate-boris-dzhonson-viznav-scho-vviv-v-omanu-deputativ

Рartygate: Борис Джонсон визнав, що ввів в оману депутатів

 • 775898 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон визнав у вівторок, що ввів парламент в оману, заявивши депутатам, що його офіс на Даунінг-стріт не порушив правил блокування Covid. Про це пише AFP, інформує УНН.

Деталі

Але в доказах, поданих до парламентського комітету, який розслідував його заяви, він наполягав на тому, що діяв сумлінно.

Джонсон, який був оштрафований поліцією за порушення правил, які він встановив для громадськості, раніше вибачався наполягаючи на тому, що збори його офісу під час карантину були чесними.

В середу він має постати перед міжпартійним комітетом депутатів з привілеїв, який розслідує заяви, щоб визначити, чи не виявляв він неповагу до парламенту.

"Я згоден з тим, що Палату громад було введено в оману моїми заявами про те, що в будинку № 10 (Даунінг-стріт) повністю дотримувалися правил і вказівок", - сказав Джонсон.

"Я не вводив Палату представників в оману навмисно або через необережність 1 грудня 2021 року, 8 грудня 2021 року або в будь-яку іншу дату".

Що було раніше

Джонсон, його дружина Керрі та Ріші Сунак, який на той час був міністром фінансів, а зараз є прем'єр-міністром, були оштрафовані поліцією за порушення правил Covid разом із десятками співробітників.

Місяці одкровень про п'яні офісні збори, в той час як громадськість дотримувалася суворого соціального дистанціювання, яке отримало назву Рartygate, викликали громадський гнів, особливо серед родичів жертв Covid.

Українські Національні Новини

Новини Світу