rashisti-potsilili-po-tsisterni-z-azotnoyu-kislotoyu-v-syevyerodonetsku-ova-zaklikaye-zalishatisya-v-ukrittyakh

рашисти поцілили по цистерні з азотною кислотою в Сєвєродонецьку: ОВА закликає залишатися в укриттях

 • 157743 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Російські окупанти влучили у цистерну з азотною кислотою на хімзаводі у Сєвєродонецьку. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай закликав мешканців області не виходити з укриттів та підготувати захисні маски для обличчя, передає УНН.

Цитата

“Азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру та слизові оболонки.Пари кислоти викликають подразнюючу дію на дихальні шляхи. При слабких отруєннях з'являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість; при важких отруєннях - набряк легенів. Для захисту від парів і туману азотної кислоти користуються протигазами”, – написав Гайдай у своєму Telegram.

Деталі

Голова ОВА також опублікував правила першої допомоги: при попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні на шкіру - уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води.

“Людям, що залишилися на вільній Луганщині та не мають зв’язку - інформацію повідомлено на місцях оперативними службами”, – додав Гайдай.

Доповнення

Сьогодні зранку повідомлялося, що російські окупанти на Луганщині штурмують в районах Сєвєродонецька та Тошківки, зруйнували дитсадок в Гірському, за добу двоє загиблих та троє поранених в Лисичанську, загалом четверо.

Українські Національні Новини

Суспільство