rashisti-vbili-v-ukrayini-11-medikiv-ta-znischili-ponad-100-medzakladiv

Окупанти вбили в Україні 11 медиків та знищили понад 100 медзакладів

 • 77142 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україні загинуло 11 медиків і знищено понад 100 медзакладів. Про це під час брифінгу повідомив голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, інформує УНН.

Деталі

"Загинуло 11 медичних працівників, вони були просто вбиті. 46 медиків були поранені. Таких втрат не було за такий період навіть у Другу світову війну", – сказав Радуцький.

Він зазначив, що російські окупанти знищили понад 100 медичних закладів в Україні, пошкодили – 627. Водночас рашисти зруйнували 27 аптек, пошкодили – 396.

Додамо

За словами Радуцького, в Україні вдалося стабілізувати ситуацію з постачанням та виробництвом ліків.

"Наразі ми більш менш стабілізували ситуацію з поставками медичних препаратів. Звісно, ворог продовжує нищити логістичні шляхи та місця виготовлення та зберігання медичних препаратів. Однак, за рахунок допомоги міжнародних партнерів, а також за рахунок того, що ми відновлюємо роботу наших фабрик, покриваємо потреби у медичних препаратів. Звісно, інколи не вистачає ліків, але ми отримуємо допомогу від наших міжнародних партнерів".

Нагадаємо

За даними ООН, внаслідок вторгнення рф в Україні загинуло вже 4169 мирних жителів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП