rashisti-vivozyat-zerno-z-khersonschini-deyaki-agrariyi-pochali-spivpratsyuvati-z-okupantom-golova-ova

Рашисти вивозять зерно з Херсонщини, деякі аграрії почали співпрацювати з окупантами – голова ОВА

 • 120635 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Рашисти вивозять з Херсонщини продукти та зерно, деякі аграрії почали співпрацювати з окупантами. Про це повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута, передає УНН.

Цитата

"Те, що можна стверджувати – росіяни вивозять з Херсонщини продукти та зерно. Пробки на дорозі до Криму вже кілометрові. Це не тільки ті продукти, які окупанти відбирають, але й ті, які вже йдуть у рамках співпраці окремих наших керівників з окупаційною владою. Тобто, окремі громадяни налагодили вже торгівлю з росіянами. Це десятки тисяч тонн зернових і овочів", - розповів Лагута.

Деталі

За його словами, наразі у Херсонській області є три типи фермерів. Перший - аграрії, які не саджають нічого в цьому році, другий – фермери продовжують саджати в районах, де не ведуться бойові дії. І третє крило аграріїв – ті, які співпрацюють з окупантом. Купують у них паливо, добрива і їм же обіцяють свою продукцію.

Доповнення

Рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс звинуватила путіна у використанні голоду як зброї. Понад 20 мільйонів тонн зерна лежать в елеваторах в українських портах.

Знімки супутників компанії Maxar Technologies зафіксували завантаження у російські судна зерна в окупованому Севастополі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП