rashisti-vnochi-znovu-atakuvali-energosistemu-tsentralnomu-regionu-obmezhat-podachu-svitla

Рашисти вночі знову атакували енергосистему - центральному регіону обмежать подачу світла

 • 230338 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Армія рф уночі знову атакувала енергетичну інфраструктуру України, після цього у центральному регіоні вводять обмеження споживання електроенергії, повідомили у НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Сьогодні вночі рашисти знову обстріляли енергетичну інфраструктуру нашої країни. Було пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях. У зв'язку з цим, щоб запобігти перевантаженню мережі, сьогодні зранку диспетчерський центр "Укренерго" надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяг, на який потрібно обмежити споживання електроенергії в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Як повідомляється, надалі величина необхідного обмеження споживачів буде регулюватися залежно від поточної ситуації в енергосистемі.

"Наразі обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як інфраструктура була пошкоджена обстрілами росіян. Такі заходи дають можливість енергетикам швидше відновити пошкоджені об'єкти і тримати систему збалансованою", - пояснили в компанії.

Доповнення

росія у жовтні націлилася на об'єкти енергетики в Україні. Після масованих ударів рф з 10 жовтня постраждала третина енергетичної інфраструктури України. Після чергової атаки 22 жовтня в Укренерго повідомили, що масштаби пошкоджень від ударів співставні чи більші за наслідки 10-12 жовтня. Для стабілізації ситуації вводять віялові відключення.

Українські Національні Новини

Війна