razumkov-anonsuvav-nasicheniy-poryadok-denniy-radi-pitannya-kabminu-ta-zvit-pravookhorontsiv

Разумков анонсував насичений порядок денний Ради: питання Кабміну та звіт правоохоронців

 • 11730 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Верховна Рада України у середу, 4 березня, планує провести позачергове засідання, на якому депутати розглянуть чотири проекти закону, а також два питання: про Кабмін та діяльність правоохоронних органів. Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков на початку засідання погоджувальної ради парламенту, передає кореспондент УНН.

"На середу, на 4 березня, Президент звернувся з проханням до Верховної Ради України скликати позачергове засідання ВР", - повідомив Разумков.

Так, перелік питань такий: проект закону про схвалення рішення президентом України про допуск підрозділів Збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Друге питання - проект закону про внесення змін до розділу IV прикінцевих та перехідних положень ЗУ "Про національну безпеку України" (№3015) щодо набрання чинності положення стосовно Головнокомандувача Збройних сил України, Генерального штабу і окремих родів військ.

"Це відтермінування, фактично, розподілу функціональних обов’язків між Головнокомандувачем ЗСУ та начальником Генштабу ЗСУ", - зазначив Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пів року роботи ВР: стало відомо, хто не подав жодного законопроекту

Наступний проект – це ратифікація рамкового договору (№0025) між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України.

І останній з законопроектів, законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України про запобігання корупції (№2500) – це друге читання.

"І також ще два питання: про Кабінет міністрів України і про діяльність Міністерства внутрішніх справ України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні та зміцненні правопорядку. Порядок денний достатньо насичений – витратимо три-чотири години", - резюмував голова ВР.

Раніше УНН повідомляв, Президент України Володимир Зеленський скликає позачергове засідання Верховної Ради України, щоб заслухати звіт правоохоронних органів.

Українські Національні Новини

Політика