razumkov-nazvav-lyustratsiyu-diskriminatsiyeyu-za-profesiynoyu-oznakoyu

Разумков назвав люстрацію дискримінацією за професійною ознакою

 • 10961 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що ніколи не був прихильником люстрації, і що вона є дискримінацією за професійною ознакою. Про це він сказав в інтерв'ю з Олесею Бацман, передає УНН.

"Я ніколи не був прихильником люстрації. Так, зараз в мене полетять камені, але я вважаю, що це неправильно. Я поясню чому. Люстрація для одних, для тих, хто був реально у годівниці, крав, для них це вийшло як індульгенція. Вони взяли і пішли. А багато хто не пішли. Багато хто знайшов можливість як залишитися і далі працювати на благо своєї кишені, а не на благо країни. Але вони не понесли покарання за ті діяння, які ними були вчинені. А дуже велика кількість людей, які потрапили під люстрацію, вони були нормальними, чесними, якісними. І їх замінити сьогодні ніким", - сказав Дмитро Разумков.

Він зазначив, що чиновників можна за кілька років навчити виконувати якісь функції, але не у всіх категоріях, а правоохоронців, де слідчих потрібно готувати 10 років - викидати на вулицю неправильно.

"Люстрація... Знаєте, це дискримінація за професійною ознакою", - додав Дмитро Разумков.

Нагадаємо, Разумков заявив, що в його кабінеті і поза ним йому не пропонували хабарів.

Українські Національні Новини

Політика